Bulutu bulut yapan nedir?

İnternettir, her yerden erişilebilir. Esnekliktir, istediğin gibi ölçeklenir. Hesaplıdır, kullandığın kadarı ödenir. Güvendir, erişilebilirliği yüksektir. Hızdır, kullanımı pratiktir.

Tüm bu avantajlara rağmen, buluta geçmekte tereddüt ediyorsanız, aklınızdaki soruları ancak bulutun kendisini barındıran gerçek bir veri merkezi yanıtlayabilir. Gelin, bu konuda en çok merak edilen konulara bir göz atalım…

 

1. Verilerinizin nerede durduğunu bilmeden rahat edemiyor musunuz?

MetroCity’de yer alan Radore, İstanbul’un merkezindeki veri merkezi olma özelliğine sahiptir. MetroCity, gelişmiş güvenlik sistemleri, yangın ihbar, yangın söndürme ve duman tahliye sistemleri ile 7 gün 24 saat kontrol altındadır. Verileriniz, Radore’nin  1.040 m²’si beyaz alan olmak üzere toplamda 2.760 m² büyüklüğündeki üçüncü nesil veri merkezindeki bulut sunucularda barındırılmaktadır. Fiber ve metro ethernet ağ altyapısına doğrudan erişime sahip M2 İstanbul metro hattının üzerinde konumlanan Radore’ye ulaşmak çok rahattır: Dilediğiniz zaman Radore’ye Istanbul metrosu ve diğer toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilir, MetroCity’nin 24 saat hizmet veren kapalı otoparkından güvenlikli özel asansörlerle doğrudan Radore’ye çıkabilirsiniz.

2. Kritik bir anda verilerinize erişememekten mi korkuyorsunuz?

Radore’nin deneyimli teknik ekibi, resmi tatil günleri dahil 7 gün 24 saat sizin hizmetinizdedir. Verilerinize erişmek konusunda bir sorun yaşadığınızda Radore Operasyon Merkezi anında devreye girerek iş sürekliliğinizin sağlanması için gerekli müdahaleyi yapacaktır. Bunun yanı sıra Radore, yedekli ve yüksek kapasiteli internet erişimi sağlayan network altyapısı sayesinde %99,99 uptime garantisi sunmaktadır. Radore’de; Cluster (küme) yapısının sağladığı “high availability” (yüksek erişilebilirlik) özelliği ile, sistem sürdürülebilirliği en yüksek hale getirilmiştir.

 

3. Yedeklerinizin güvende olup olmadığını mı merak ediyorsunuz?

Radore Yedekleme Servisleri, Deduplication ve Compression teknolojileri ile verilerinizi %90’a kadar sıkıştırarak yüksek verim ile düşük maliyet avantajını birlikte sunar. 20 Gbit/s hıza ulaşan yedekleme network’ü ile yedekleme süresi oldukça kısalır. Radore Yedekleme Servisleri, sunucunuz için mümkün olan en yüksek performansı sunmak için vRanger Pro yazılımını kullanır. Linux tabanlı sunucular için R1Soft yazılımı tercih edilir.

Yedekleme işlemleri 1Gbit/s kapasiteli bir bağlantı ile yedekleme için tasarlanmış VLAN yapısına aktarılır. Böylece internet erişiminiz süreçten etkilenmez. vRanger Pro ile alınan her yedekleme, şehir dışında bulunan DR4100 Disk Backup Appliance’a da aktarılır. Böylece yedeklerin bulunduğu birincil yedekleme altyapısında sorun meydana gelmesi durumunda, yedeklerin güvenli bir şekilde korunduğundan emin olunur.

4. Desteğe ihtiyacınız olduğunda bir insan sesi duymadan huzur bulamıyor musunuz?

Yetkin ve tecrübeli teknik profesyonellerden oluşan ve 7/24 destek alabileceğiniz bir Operasyon Merkezimiz var. Günün hangi saati olursa olsun, herhangi bir sorun yaşadığınızda ya da sadece soru sormak istediğinizde 0212 344 04 04 no’lu telefonu arayabilirsiniz. Deneyimli teknik ekibimiz en kısa sürede sorununuzu çözecektir. Teknik konuların haricinde ise, sadece müşteri beklentilerine odaklanan Müşteri Ilişkileri Departmanımız mesai saatleri içinde size destek vermeye hazırdır.

5. Bulut kargaşasında yönünüzü kaybettiğinizi mi düşünüyorsunuz?

Radore 2004 yılında kuruldu. Arkasında bıraktıgı 13 yıl ile Türkiye’nin en deneyimli veri merkezlerinden biri. Radore, uzun yıllara dayanan sektörel tecrübesi ve konusunda uzman, profesyonel satış, operasyon ve teknik destek ekipleri ile size ihtiyacınız olan tüm konularda destek vermeye hazırdır. Radore’ye geldiginizde önce ihtiyaçlarınız ve muhtemel çözümleri belirleniyor. Doğru BT altyapısına Radore Proje ve Sistem Yöneticileri ile birlikte siz karar veriyorsunuz.

 

Radore Cloud Servisleri hakkında kısa bilgi:

Radore cloud servisleri, belirlediğiniz kaynakların (CPU, RAM, Disk) elastik kullanımını sağlayarak kendi cloud sunucularınızı oluşturmaya olanak tanır. Platformun bulunduğu sanallaştırma ve ağ hizmetleri Radore tarafından sağlanır. R-Cloud, R-OnApp Cloud ve R-Enterprise Cloud’da sunucu platformunu oluştururken teknik altyapı ile ilgili herhangi bir yatırım yapmak ya da insan gücü istihdam etmek gerekmez. Cluster yapısının sağladığı “High Availability” sayesinde sistem sürdürülebilirliği maksimize edilmiştir. Network altyapılarında kullanılan switch’lerin portları 10 Gbit/s kapasitelidir.
R-Cloud ve R-Enterprise Cloud’un depolama altyapısında DELL Compellent SC9000 serisi (Fibre Channel), sunucu altyapısında DELL PowerEdge M600 serisi, ağ altyapısında Brocade ve DELL switch’ler, sanallaştırma platformu için ise VMware altyapısı kullanılmaktadır. R-OnApp Cloud’un depolama altyapısında ise DELL SC8000 serisi (Fibre Channel), ağ altyapısında Blade şasisi üzerinde bulunan iki adet DELL switch, sunucu altyapısında DELL PowerEdge M600 serisi kullanılmaktadır.

Bu bilgiler ile aklınızdaki bazı soruları yanıtlayabildiğimizi umuyoruz. Unutmayın, bulutu bulut yapan veri merkezidir. Veri merkezi Radore’dir.

Radorenin sunduğu bulut servisleri ile ilgili detaylı teknik bilgi için bize ulaşabilirsiniz:
Web: radore.com/radoreyesor
Telefon: 0212 344 04 94 (Dahili: 8016)