Etkinlik Hakkında

Radore Think-in etkinlik zincirinin ilk halkasını oluşturacak olan “Network Güvenliği” başlıklı etkinlik, 24 Mart 2017 Cuma günü 08:45 – 13:30 saatleri arasında Workinton Levent şubesinde gerçekleşecek. Brocade işbirliği ile Radore müşterilerine özel olarak hazırlanan bu buluşmada, teknolojinin gelişmesiyle hızla büyüyen dijital dünyada giderek önem kazanan Network Güvenliği konusunu değerli konuşmacılar ve panelistler eşliğinde tüm yönleriyle ele alınacak, soru-cevap bölümleriyle bilgiler pekiştirilecek.

Hem işverenler hem de çalışanlar için önemli bilgilerin paylaşılacağı etkinlikte, günümüzde var olan ve gelecekte bizleri bekleyen güvenlik riskleri üzerinde durularak kablosuz ağlara güvenli erişimin nasıl sağlanacağı tartışılacak. Bununla birlikte network güvenliğinin hukusal boyutu da ele alınacak ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun getirdiği sorumluluklar ve yasal yaptırımlar üzerinde durulacak. Konusunda uzman konuşmacılar IoT, BYOD gibi kavramların hayatımıza dahil ettiği güvenlik sorunlarını ve çözümlerini paylaşacaklar. Günümüz dijital dünyasında ortaya çıkan güvenlik ihtiyaçları, örnekler ve uygulamalar üzerinden ele alınacak. Katılımcıların aklındaki soru işaretlerinin yalnızca teorik olarak değil, iş dünyasında da karşılıklarını bulacak şekilde cevaplanması sağlanarak, ele alınan konuların kitaplardan öğrenilebileceklerle sınırlı kalmayıp, gerçek hayatla etkileşiminin mümkün olduğunca yüksek olması hedeflenecek.

Radore ve Brocade’in bir araya gelerek, Network Güvenliği hakkındaki bilgilere ve alınacak tedbirlere katkı sağlamayı amaçladığı etkinliğe, iş dünyasının imkanlarını daha verimli kullanmak isteyen tüm Radore müşterilerini bekliyoruz.

Görüşmek üzere.

Program

08:45 – 09:00 Kayıt
09:00 – 09:30 Kahvaltı
09:30 – 09:35 Açılış Konuşması, Sadi Abalı
09:35 – 09:50 Kablosuz Ağlara Güvenli Erişim Yöntemleri, Nabi Hacıgaffaroğlu
09:55 – 10:25 Kişisel Verilerin Korunması Kanununun Şirketinize Getirdiği Sorumluluklar, Ateş Sünbül
10:30 – 11:00 Kablosuz Ağlar ve Güvenlik Riskleri, Hakan Uzuner
11:05 – 11:35 Şirket Çalışanlarının Ofisteki İnternet Kullanımlarının Adli Yükümlülükleri, Sertel Şıracı
11:35 – 11:50 Kahve Arası
11:50 – 12:50 Panel – Moderatör, Fatih Sarı
Bölüm 1: Çalışan Perspektifi
Bölüm 2: İşveren Perspektifi
12:50 – 12:55 Kapanış Konuşması, Sadi Abalı
12:55 – 13:30 Networking

Konuşmacılar & Panelistler

Nabi Hacıgaffaroğlu – Ruckus Wireless Part of Brocade, Kıdemli Sistem Mühendisi [Konuşmacı]

Yaklaşık 17 yıldır IT sektöründe Network konusunda çalışıyor. Son 10 sene ise farklı üreticilerde Sistem Mühendisi olarak çalışmakta. Yaklaşık 3,5 yıldır Ruckus Wireless firmasında Kıdemli Sistem Mühendisi olarak Türkiye’nin yanısıra Yunanistan ve Kıbrıs’tan sorumlu olarak görev yapıyor. Son zamanlarda özellikle önemi ve hayatımızdaki yeri artan kablosuz ağlar konusunda sektöre destek vermeye çalışıyor.

Ateş Sünbül – Mazars Denge Bağımsız Denetim Bilgi Güvenliği Hizmetleri Direktörü [Konuşmacı ve Panelist]

Kariyerinde Sivil Bilişim ve Mağazacılık sektörlerinde uzmanlık, Bankacılık sektöründe Kıdemli BT Müfettişi, Danışmanlık sektöründe yöneticilik ve Sigorta sektöründe üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmasını takiben, Mazars Denge Bağımsız Denetim’e 2017 yılında katılan Ateş, Bilgi Güvenliği Hizmetleri Direktörü olarak çalışamaktadır. BT Güvenlik, BT denetimi, CobiT, BT Danışmanlık, PCI DSS ve Yasal Uyum konuları uzmanlık alanlarıdır. Finans, üretim, perakende, kamu, mağazacılık, sigortacılık ve telekomünikasyon sektörü başta olmak üzere çeşitli sektörlerde BT güvenlik denetim ve danışmanlıkları, BT uyumluluk denetimleri, PCI DSS denetim ve danışmanlığı, süreç danışmanlığı ve eğitim çalışmaları gerçekleştirmiştir. CISA, CISM ve ISO 27001 LA sertifikalarına sahiptir.

Hakan Uzuner – Mayasoft Profesyonel Hizmetler Direktörü [Konuşmacı ve Panelist]

2002 yılından beri aktif olarak bilişim sektöründe çalışmaktadır. Bu süreç içerisinde özellikle profesyonel olarak Microsoft teknolojileri üzerinde çalıştı. Profesyonel kariyeri boyunca eğitmenlik, danışmanlık ve yöneticilik yaptı. Özellikle danışmanlık ve eğitmenlik tecrübelerinden kaynaklı pek çok farklı firmanın alt yapısının kurulum, yönetim ve bakımında bulunmaktadır. Şu anda Mayasoft Bilgi Sistemleri’nde Profesyonel Hizmetler Direktörü olarak görev almaktadır. Aynı zamanda ÇözümPark Bilişim Portalı’nın kurucusu olarak portal üzerinde aktif olarak rol almaktadır.

Av. Sertel Şıracı – İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Başkanı [Konuşmacı ve Panelist]

1980 yılında Denizli’de doğdu. Hukuk eğitiminin ardından serbest avukatlığa başladı. 2006 yılından bu yana İstanbul Barosu nezdinde serbest avukatlık yapıyor. Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ekonomi Hukuku programında yüksek lisans yapan Şıracı, aynı zamanda marka ve patent vekilliği yapıyor, İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcılığı’nı yürütüyor. International Technology Law Association’ın (ITECHLAW) üyelerinden biri olan Sertel Şıracı’nın öncelikli faaliyet alanları arasında bilişim hukuku, fikri ve sınai haklar yer alıyor. Medyada sıklıkla görüşlerine yer verilen, makaleleri yayınlanan hukukçu, bilişim hukuku ve fikri haklar etkinliklerinde aktif konuşmacı olarak yer alıyor, çeşitli özel eğitim kurumlarında bilişim hukuku konusunda eğitmenlik yapıyor. İnternet ortamını düzenleyen yasalar, e-ticaret hukuku, kişisel verilerin korunması, doğrudan pazarlama, yeni medya hukuku, reklam hukuku, yeni nesil reklam ve rekabet haksız rekabet hukuku, online itibar, dijital yayıncılık ve korunması, oyun hukuku, IPTV, alan adı uyuşmazlıkları, sosyal ağlar ve hukuk, yazılımların telif hakları ile korunması, ticari casusluk, bilişim güvenliği ve bilişim suçları, veri koruma hukuku konularındaki seminer, panel, konferanslarda düzenleyici ve konuşmacı olarak bulunmuş Sertel Şıracı, halen bu konulardaki çalışmalarına ve makalelerine devam ediyor.

 

Fatih Sarı – Enterprise Next Yayın Danışmanı [Panel Moderatörü]

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema-Televizyon bölümünü bitirdi. 1995 yılında Milliyet Gazetesi’nde gazetecilik mesleğine başladı. Sırasıyla Milliyet Dergi Grubu bünyesinde çıkmaya başlayan InformationWeek, Star Gazetesi, Star TV, star.com.tr ve BThaber’de görev yaptı. BThaber’den Genel Yayın Yönetmeni unvanıyla 30 Nisan 2014’te ayrılan Sarı, 1 Mayıs 2014 tarihi itibariyle TechInside adlı dergiyi bilişim sektörüne kazandırdı. Halen gazeteciliğe devam ederek eşiyle birlikte kurduğu Tasarı İletişim üzerinden çeşitli yayınlara danışman olarak destek veren Sarı, evli ve Kartal isimli bir erkek çocuk babası. Fatih Sarı, 2009-2013 yılları arasında ise Bilişim Muhabirleri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı..

Feyyaz Atalay – Brocade Türkiye Ülke Müdürü [Panelist]

25 yildan uzun zamandir IT ve Telko alanlarinda gerek Turkiye`de gerekse Ortadogu ve Dogu Avrupa bolgelerinde farki gorevlerde bulunan Feyyaz Atalay, 30 aydir Brocade `de Turkiye ve Yunanistan Ulke Muduru olarak gorev yapiyor. Farkli endustrilerden ve farkli bolgelerden elde ettigi tecrubelerle pazara ve musteri isteklerine daha stratejik bakmak bu yillarda Feyyaz`in elde ettigi en onemli tecrube olsa gerek. Feyyaz bir proje ile ilgilendiginde kendi cumlesi ile aklindaki ilk soru “nasil deger katarim” oluyor, ve bu yontemin Brocade`de de anlam buldugunun altini ciziyor. Ozellikle 2012-2014 yillarinda Ortadogu ve Balkanlar`da CSP`lerin ( Cloud Service Providers) ihtiyaclarina yonelik bir ekip kurulmasina onayak oldu ve bu sayede de Servis Saglayicilarla ilgisi ogunden beri devam ediyor.

Zeki Kubilay Akyol – Radore Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı [Panelist]

1981 yılında doğan Zeki Kubilay Akyol, Şişli Terraki Lisesi’inden mezun olduktan sonra lisans eğitimini Işık Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamladı. Üniversiteye devam ederken aynı anda Vargonen Teknoloji’nin kurucusu olarak profesyonel iş hayatına adım atan Akyol, 2003-2004 yıllarında ise Myranet İletişim A.Ş’nin kuruculuğunu üstlendi. Bilgi Teknolojileri alanındaki başarısı ve girişimci kimliğiyle öne çıkan Zeki Kubilay Akyol, şu an Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğü Radore’yi 2004 yılında kurdu. Microsoft Sistem Mühendisliği sertifikası sahibi, uygulama geliştirici ve veritabanı yöneticisi olan Akyol’un uzmanlık alanları arasında veri merkezi ağ ve altyapı yönetimi, fiziksel sunucular, Linux ve .Net uygulama geliştirme platformları, Vmware ve Microsoft Hyper-V platformları bulunuyor. Kişisel ilgi alanlarından biri snowboarding olan Zeki Kubilay Akyol, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Akyol evli ve bir çocuk sahibidir.

Açılış ve Kapanış Konuşmaları

Sadi Abalı – Radore Genel Müdürü

1987-2002 yılları arasında Siemens Business Services ve Siemens Nixdorf şirketlerinde bankacılık, imalat sanayi, perakende, telekomünikasyon ve kamu sektörleri için büyük IT sistemlerinin entegrasyonundan ve “IT outsourcing” projelerinden sorumlu iş birimlerinin direktörlüğünü üstlendi. 2002-2013 yılları arasında Orange Business Services şirketinde ülke müdürü olarak görev yaptı. 2013-2016 yılları arasında ise Finansbank ve Cybersoft’un elektronik vergisel çözümler ve servisler sunan yan şirketi eFinans’ı kurarak, şirketin yönetimini üstlenen Abalı, yaklaşık bir yıldır Radore Veri Merkezi Hizmetleri A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev yapmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde elektronik ve haberleşme mühendisliği alanında yüksek, Marmara Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı yapmış olan Abalı, İngilizce ve Almanca biliyor. Abalı, evli ve üç çocuk sahibi.

Konu başlıkları

  • Kablosuz ağlara güvenli erişim nasıl sağlanabilir? Güvenlik riskleri nelerdir?
  • Kişisel verilerin korunması kanunu şirketlere ne gibi sorumluluklar getiriyor?
  • Çalışanların şirket ağı için oluşturduğu tehlikeler nelerdir?Yasal yaptırımlar söz konusu mu?
  • Dosya transferleri sırasında yaşanacak virüs bulaşması gibi tehditlere karşı ne yapmalı?
  • BYOD kavramı nedir? Ne gibi yaptırımları beraberinde getirir?
  • Şirketlere ait kurumsal bilgi nasıl güvenli bir şekilde arşivlenebilir?
  • İşletmelerin bilişim hukuku tarafında bünyelerinde bir avukat bulundurmaları gerekli mi?
  • IoT ile birlikte işletmelerin ne gibi güvenlik ihtiyaçları doğdu?

Kimler katılmalı?

  • Girişimciler
  • Şirket Sahipleri
  • Bilgi Teknolojileri Departmanı Çalışanları
  • Sistem Yöneticileri
  • Network ve Security Yöneticileri
  • Yazılım Firması Çalışanları
  • Dijital İletişim Alanında Faaliyet Gösterenler
  • Entegratörler
  • Hosting Sektörü Çalışanları
  • Finans Sektörü Çalışanları
  • E-ticaret Alanında Faaliyet Gösterenler

Etkinlik yeri ve zamanı

Radore Think-in etkinliği; 24 Mart 2017 Cuma günü saat 08:45’te başlayacak, 13:30’da sona erecek. Kayıt için en geç 08:45’de etkinlik mekanında olmanızı rica ederiz.

Etkinlik mekanı:
Workinton Levent 199, B2 salonu
Levent/İstanbul

Not: Workinton Levent 199’un maalesef özel otoparkı bulunmamaktadır. Arabaları ile gelecek misafirlerimiz yol üzerindeki İSPARK alanlarını ya da Kanyon’un otoparkını kullanabilirler. Toplu taşıma ile gelmeyi tercih eden misafirlerimiz için en yakın metro durağı “Levent”dir.

İkramlar

  • Gün boyu fuaye ve toplantı salonunda limitsiz filtre kahve, demleme çay, poşet çay çeşitleri, su ve kurabiye ikramımız olacak.
  • Kahvaltı: simit, poğaça, açma, krem peynir, nutella, bal, reçel ve tereyağı servisi
  • Öğleden sonra: tatlı-tuzlu kurabiye servisi ve meyve sepeti ikramı