Radore’nin gold sponsor olarak yer aldığı PHPKonf etkinliği 25-26 Temmuz tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş kampüsünde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Konferans boyunca PHP yazılımının gelişme süreci, PHP ile yazılım geliştirme süreçleri, soket programlama ve ağ servisleri konuları ele alındı. PHPKonf’ta başta 2 ana sunum olmak üzere 29 konuşma ve 2 panel oturumu gerçekleştirildi.

Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen PHP geliştiricilerini, CTO’larını ve CEO’larını bir araya getiren PHPKonf’un açılış konuşmasını Zend Technologies’in Teknik Yöneticisi Cal Evans yaptı. Evans: “Bir yazılımcıyı profesyonel yapan en önemli ölçüt iyi para kazanması değil, sahip olduğu bilgidir.” diyerek, bilginin her yerde olduğu gibi burada da en değerli şey olduğunu vurguladı.

2 gün süren konferansta Zend Technologies’ten Cal Evans, Akamai Technologies’ten Davey Shafik, Symfony2’den Bernhard Schussek, Microsoft’tan Pierre Joye, JetBrains’ten Mikhail Vink, Startup Kitchen’dan Armağan Amcalar, EnterpriseDB’den Devrim Gündüz, OkulBilişim’den Hüseyin Mert, Atölye15’ten Muhittin Özer, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Uğur Özyılmazel, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakkı Öcal, Prisync’ten Şirin Saygılı, SoftTech’ten Meryem Alay, İdeaSoft’tan Emrah Işıklı, Yazılım Parkı’ndan Hidayet Doğan ve daha birçok değerli isim konuşmacı olarak yer aldı.

Katılımcılar konferans boyunca PHP geliştiricileri ile tanışma, sorular yöneltme ve deneyimlerinden faydalanma imkânı buldu. Ayrıca Exclusive bilete sahip olan katılımcılar etkinlik sonunda konuşmacılar ile yemek yeme fırsatı da yakaladı.

PHPKonf etkinliğinde Radore standı, yapılan sosyal medya kampanyası ile yoğun ilgi gördü. Radore’nin Satış Geliştirme ekibi 2 gün boyunca, katılımcıların veri merkezi hizmetleri hakkında merak ettiği tüm sorulara cevap vermek için standta bulundu.

Radore’nin etkinliğe özel kurguladığı sosyal medya kampanyasında bir saatlik aralıklarla katılımcılara twitter üzerinden sorular soruldu. Bu sorulara #phpkonf hashtag’i ve @radore ‘yi mention’layarak doğru cevap verenler PHP geliştiricilerine özel olarak tasarlanmış kupa ve t-shirt kazandılar. Sürpriz hediye kazanan katılımcılar, Radore standında selfie çekip sosyal medya hesaplarında paylaştılar. (Video için buraya tıklayın.)