Etiket Arşivi
güvenlik
Güvenli BT altyapıları dijitalleşmeyi hızlandırıyor
2018 Dijital Dönüşüm ve Güvenlik Etkileri Araştırması’nın sonuçları açıklandı. İşletmelerin siber güvenlik seviyesi ve algısına dair önemli bilgiler veren araştırma tüm dünyadan, 2 bin 500’ün üzerinde çalışana sahip şirketlerde görev yapan 300’ü aşkın BT yöneticisinin katılımıyla gerçekleştirildi.
WPA3 Wi-Fi güvenlik protokolü hizmete girdi
WPA3 Wi-Fi güvenlik protokolünün hizmete girmesiyle birlikte kablosuz ağların güvenlik standartlarına ek tedbirler geliyor.
CIO’ların veri merkezleri hakkında bilmesi gereken 10 temel konu
Veri merkezleri, BT yöneticileri ve CIO’lar açısından günü gününe kontrol edilecek bir alan olarak görülmeyebiliyor. Yalnız, yöneticilerin veri merkezlerinde karşılaşabilecekleri kesintilerle nasıl başa çıkacaklarını da bilmeleri gerekiyor. Bu gibi sorunlar işletmelerin performansı ve kârlılığı üzerinde büyük bir negatif etki yaratabiliyor. Bu kayıpları engellemek ise CIO’ların sorumlulukları arasında önemli bir yer tutuyor. CIO’ların bilgi sahibi olmanın yanında, bilgilerini sürekli güncel tutmaları gereken önemli noktalar ise şu şekilde: Ana veri merkezinizin yarın bir kesinti yaşayacağını bilseydiniz, bugün ne gibi adımlar atardınız? Bu…
Dijital Çağda Güvenlik: Veri Koruma, Kurtarma ve Erişimiyle İlgili Bilmeniz Gerekenler
Günümüzde veriler hangi çapta olursa olsun şirketlerin en önemli varlıklarından biri haline gelmiş durumda. Kişisel kullanımı ayrı düşünsek bile bugün, en küçüğünden en büyüğüne şirketlerin ürettikleri ya da sahip oldukları verilerin değeri akıl almaz boyutlarda.
Radore Network Servisleri: Donanım ve Platformlar
Sunucu ağınızda kullanılan donanım aldığınız hizmetin kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Donanımın yeterliliği, kalitesi ve kapasitesi aynı zamanda hizmeti de tanımlar.
Boba Fett: İş yerinde ilk gün!
Geçtiğimiz yaz aylarından beri veri merkezimizin güvenliği ona emanet: Star Wars’un önemli karakterlerinden Boba Fett artık Türkiye’de, İstanbul’un merkezindeki veri merkezi Radore’de!
RADORE feat. BABA FETHİ!
Bir veri merkezinin olmazsa olmazı güvenlik: En hassas olduğumuz ve üzerinde titizlikle durduğumuz öncelikli konu başlığı. Güvenliği garanti altına almak için önlemlerin sayısını arttırma yoluna gittik.
Radore Workshop’u başlıyor, 4. konumuz: “Bilişim Güvenliği ve Siber Saldırı Tehdidi”
Sizi Siber Saldırı Simülasyonuna Davet Ediyoruz Temsili bir hacker saldırısı ile desteklenecek Bilişim Güvenliği ve Siber Saldırı Tehdidi Workshop’una davetlisiniz! Hacker’ların sistemlere nasıl sızdığına dair örnek bir ağ üzerinden gerçekleştirilecek siber saldırı ile öğrendiklerinizi pekiştirme fırsatını bu workshop’umuzla sizlere sunuyoruz. Workshop boyunca, siz katılımcılarımız, hacker’ların kullandıkları gerçek teknikleri deneyimleyip, sistemler ve uygulamalar üzerinde ne şekilde önlemler alarak bu tür saldırılara karşı korunabileceğiniz hakkında detaylı bilgiye doyacaksınız!. Kimler Katılmalı! İnternet dünyasındaki güncel tehditlerden, tehlikelerden haberdar olmak isteyen, bunlara karşı kendini…
İnternetteki en büyük güvenlik açığı: Shellshock!
İnternet sunucularından akıllı iPhone telefonlara, bu cihazların birçoğunda varolan Android ve IOS işletim sistemlerinin kullandığı “Bash” adlı yazılımda yeni bir güvenlik açığı bulundu.
OpenSSL Heartbleed Güvenlik Açığı
Google güvenlik ekibi tarafından 7 Nisan’da OpenSSL üzerinde ciddi bir güvenlik açığı tespit edildi. Heartbleed adıyla tanımlanan bu açık internette bilgi güvenliği için kullanılan SSL / TLS şifreleme ile korunabilen bilgiler üzerinde yüksek derecede risk oluşturdu.